Banány s brusnicovým krémom sú chutným dezertom.
Energetická hodnota jednej porcie: 450 kcal
Suroviny na banány s brusnicovým krémem (rozpočet pre 4 porcie):
4 banány, 1/4 l sladkej smotany, 5 polievkových lyžíc brusníc
Na omáčku: 1/4 l jogurtu, 1 polievkovú lyžicu medu, 5 dkg postrúhaných mandlí, maslo, citrónovú šťavu
Postup:
Speníme 1 pol. lyžicu masla, pridáme mandle, opražíme do zlatožlta, preklopíme na kovové sitko, potrasieme a necháme odkvapkať. Ošúpeme banány a rozdelíme po dĺžke na polovice. Na prípravu omáčky zmiešame jogurt, med, citrónovú šťavu a dáme vychladiť. Prelisujeme brusnicový kompót cez jemne sitko. Vyšľaháme sladkú smotanu na šľahačku a opatrne do nej primiešame prelisované brusnice.
Mohlo by vás zaujímať
Naplníme brusnicovou vrecúško s ozdobnou násadou (hviezdicového tvaru) a vytlačíme na rezné plochy banánov. Nachystáme jogurtovo-medovú zmes na vychladené taniere, položíme na ňu banány a posypeme mandľami.