Mäso zmäkne

Aj vy občas máte nepríjemnú skúsenosť s mäsom, ktoré napriek dostatočnému vareniu či duseniu je stále tvrdé a húževnaté?

Mäso zmäkne

Medzi tradičné riešenia patrí pridanie jednej z nasledujúcich ingrediencií:

? Použijeme prášok do pečiva alebo sódu bikarbónu

? Pridáme pár kvapiek octu. Nemusíte sa obávať, že ho tam potom bude cítiť, pretože typická octová vôňa sa počas pečenia vyparí

? Namiesto vody podlejeme mäso sódou

? Pridáme alkohol. Pre takéto prípady je dobré mať pri sebe koňak, ktorým treba mäso trochu poliať, Ak ide o mäso pokrájané na plátky, polejte každý plátok mäsa lyžicou koňaku. Tento trik pomáha aj pri staršej hydine. V závislosti od výslednej chuti pokrmu dolejte pivo, červené víno alebo aj slivovicu. Pridanou hodnotou sa stane nielen nová príchuť, ale aj vôňa. Alkoholu sa báť nemusíte – ten sa pri varení pomerne rýchlo vyparí.

? Rovnako zaujímavé je použitie ďalšej ingrediencie, z ktorej si väčšinou robíme čaj. Ak pridáte trochu zázvoru k mäsu pri dusení, ozvláštni jeho chuť a mäso oveľa rýchlejšie zmäkne. Okrem toho ďumbier pomáha pri trávení a spaľovaní tukov, takže pokrm bude ešte aj zdravší.