Dnes je sobota, 4. mája 2024, sviatok má Florián

Cestoviny

Spätzle

Suroviny na Spätzle (rozpočet pre 4 osoby): 200 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 4 vajcia, 150 – 200 ml vody, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, 1 lyžička prášku do...
Skvelý kurací šalát

Skvelý kurací šalát

Suroviny na skvelý kurací šalát (rozpočet na 4 porcie): 400 g vareného kuracieho mäsa, 400 g cestovín (kolienka), 250 g sterilizovaného hrášku, 250 g sterilizovaná kukurica, 500 g broskyňový kompót aj so šťavou, 350 ml...

Bylinkové slíže s petržlenovou vňatkou

Suroviny: 300 g širokých slížov, morská soľ, 5 lyžíc oleja, 2 malé cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, 2 zväzky petržlenovej vňatky, čierne korenie, 200 g kokteilových rajčín Postup: Slíže uvaríme v osolenej vode s 1 lyžicou oleja. Medzitým...

Cestoviny s tuniakom a pestom

Suroviny na cestoviny s tuniakom: 350 g cestovín v tvare mušlí, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 3 paradajky nakrájané na kocky, 4 čajové lyžičky pesta, 1 čajová lyžička, piniových semienok Postup: Tuniaka rozdrobíme na malé kúsky,...

Taliansky cestovinový šalát

Suroviny na taliansky cestovinový šalát: 450 g varených cestovín, 150 g paradajok, 150 g šalátovej uhorky, 150 g žltých paprík, 100 g červenej cibule, 120 g cesnakového dressingu, 120 g majonézy, podľa chuti soľ, čierne...
Cestovinový šalát s hubami a chilli papričkami

Cestovinový šalát s hubami a chilli papričkami

Suroviny na cestovinový šalát s hubami a chilli papričkami (rozpočet na 4 porcie): 350 g  cestovín, 150 g tatárska omáčka s hubami, 100 g  sterilizované šampiňóny, soľ, korenie, 50 g jarná cibuľka, 1 ks chilli...

Cestoviny s hubami a slaninou

Suroviny na cestoviny s hubami a slaninou (rozpočet na 4 porcie): 250 g cestovín, 160 g tuniaka v olivovom oleji, 30 g slaniny nakrájanej na kocky, 20 g sušených húb (vopred namočených v teplej vode)...

RED HOT špagety s tuniakom

Suroviny na RED HOT špagety s tuniakom(rozpočet pre 4 osoby): 350 g cestoviny pappardelle, 160 g konzerva tuniaka v olivovom oleji s cesnakom a feferónkami, 4 zrelé tvrdé paradajky, 2 polievkové lyžíce olivového oleja, soľ...
Caponata

Caponata s cesnakom a ricottou

Suroviny na Caponata: 3 lyžice olivového oleja, 1 baklažán (250 g), 390 g krájaných paradajok s cesnakom a olivovým olejom, 1 lyžica Podravky ochucovadla, ½  lyžičky sušeného oregana, 350 g cestovín (Fusilli), 200 g syra ricotta,...
Domáce cestoviny

Domáce cestoviny s omáčkou pesto

Suroviny na domáce cestoviny s omáčkou pesto: 250g hladkej múky (alebo Farina per pasta), 5 žĺtkov, 2 - 3 kávové lyžičky olivového oleja, voda podľa potreby Suroviny na pesto: 1 zväzok bazalky, 20 g píniových...